zoeken
Recente reacties


Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.




Laatst gelezen
- Lidah Sapi Cabe Hijau - gestoofde tong met groene pepers
- Sateh bumbu kuning 2 - gele saté
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Kong Xin Cai met knoflook - roerbak van kangkung met knoflook
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Mie Aceh Sabang - kruidige bami uit Sabang (Atjeh)
- Babat masak kecap belimbing - gebakken runderpens in een verfrissende zurige saus
- Serundeng - gebakken kokos met pinda's
- Sambal bubuk kering ebbie
Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus


Kakap Goreng Kecap
zeebaars in kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zeebaars (1000 gr)
4 teentjes knoflook
2 rode uien
1 kaneel stokje
3 nootmuskaat bloemen
2 theel palmsuiker
3 cm jahe
1 theel petis
1 eetl kecap asin
8 eetl kecap manis
100 ml visbouillon (zie recept)
2 eetl palmwijn
1 limoen (sap)
1 theel zout
5 eetl rijstemeel
olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze in. Snijd de knoflook en de uien fijn. Rasp de jahe. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit de knoflook en de uien voor 3 minuten. Schep de helft eruit. Voeg de kaneel, de nootmuskaat bloemen, de palmsuiker, de jahe, de petis en bak dit 1 minuut. Voeg dan de kecaps toe gevolgd door de bouillon en de palmwijn en laat dit zachtjes 8 minutens zachtjes sudderen.
Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en bestuif deze met het rijstemeel. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en bruin*. Giet de saus over de vis en garneer dit met de gebakken knoflook en uien.
* kan ook in de oven voor 25 minuten op 200gr.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.