Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Kakap Goreng Kecap - zeebaars in kecap saus

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 

Kakap Goreng Kecap
zeebaars in kecap saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zeebaars (1000 gr)
4 teentjes knoflook
2 rode uien
1 kaneel stokje
3 nootmuskaat bloemen
2 theel palmsuiker
3 cm jahe
1 theel petis
1 eetl kecap asin
8 eetl kecap manis
100 ml visbouillon (zie recept)
2 eetl palmwijn
1 limoen (sap)
1 theel zout
5 eetl rijstemeel
olie

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze in. Snijd de knoflook en de uien fijn. Rasp de jahe. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit de knoflook en de uien voor 3 minuten. Schep de helft eruit. Voeg de kaneel, de nootmuskaat bloemen, de palmsuiker, de jahe, de petis en bak dit 1 minuut. Voeg dan de kecaps toe gevolgd door de bouillon en de palmwijn en laat dit zachtjes 8 minutens zachtjes sudderen.
Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en bestuif deze met het rijstemeel. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar en bruin*. Giet de saus over de vis en garneer dit met de gebakken knoflook en uien.

* kan ook in de oven voor 25 minuten op 200gr.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 265 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936301