Kalio van inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr inktvis
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 asam kandis ('wilde mangistan')
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
7 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar de boemboe doorheen samen met de asam kandis. Laat dit zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de inktvis toe ern laat nog 10 minuten doorsudderen totdat de inktvis gaar is.
ingrediënten:
450 gr inktvis
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 asam kandis ('wilde mangistan')
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
7 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng daar de boemboe doorheen samen met de asam kandis. Laat dit zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de inktvis toe ern laat nog 10 minuten doorsudderen totdat de inktvis gaar is.