logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Tahu Bacem
gebakken kip met tahu

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
300 gr tahu/tof
3 salam blaadjes
3 cm laos
75 gr palmsuiker
2 theel zout
500 ml kokoswater
500 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de tahu in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater, het water, de bumbu, de salam, de laos, de palmsuiker, het zout, de kip en de tahu en breng aan de kook. Dan 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat de kip en de tahu gaar zijn geworden. Schep de kip en de tahu uit de pan en zet apart.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip en de tahu goudbruin en knapperig, laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer erbij sambal terasi (zie recept)

Add comment

Submit

who is online

We have 160 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139942