Ayam Tahu Bacem
gebakken kip met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
300 gr tahu/tof
3 salam blaadjes
3 cm laos
75 gr palmsuiker
2 theel zout
500 ml kokoswater
500 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de tahu in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater, het water, de bumbu, de salam, de laos, de palmsuiker, het zout, de kip en de tahu en breng aan de kook. Dan 45 minuten zachtjes laten sudderen totdat de kip en de tahu gaar zijn geworden. Schep de kip en de tahu uit de pan en zet apart.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip en de tahu goudbruin en knapperig, laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer erbij sambal terasi (zie recept)
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Cuciwis Jamur Kerang - roerbak van cuciwis/spruiten met champignons
- Ayam Kecap Jepang - gebakken kip in sojasaus
- Nasi Jagung
- Urap Kenikir - goudsbloemen met gekruide geraspte kokos
- Pencok ayam 2 - Stukjes gekruide geroosterde kip
- Tumis Oyong Teri Nasi - gebakken pompoen met ansjovis
- Cumi Sumbat Bumbu Pedas - gebakken pittig gekruide inktvis
- Menudo - stoofschotel van varken, lever en aardappel
- Telor gule bengala - eieren met kerrie
- Brongkos daging
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...