Ayam Suwit Pedas
pittig gebakken dunne reepjes kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kipfilet
2 theel zout
4 theel acar cabe rawit
2 theel ketumbar
3 teentjes knoflook
4 sjalotten
1 theel trasi
3 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de kip gaar in water en laat het daarna snel afkoelen. Snijd de kip daarna fijn / pluis de kip met een vork in stukjes. Snijd de knoflook, de sjalotten en de acar cabe rawit fijn. Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de kip toe samen de met overige ingrediënten en bak het geheel droog.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
- Ikan Piendang - Vis in pikante gele saus
- Thaise mosselen
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Sayap Ayam Rempah - gebakken gekruide kippenvleugels
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Babi Cina - varkensvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...