Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nasi Goreng Istemewa

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nasi Goreng Istemewa
gebakken rijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gram gekookte rijst
2 eet olie
4 sjalotjes fijngehakt
1 teentje knoflook uitgeperst
1 rode lombok (Spaanse peper) zonder zaden en fijngehakt
2 eetl gule jawa
2 eetl kecap manis
1 ei, licht geklopt
60 gr champignons, gesneden
60 gr gekookte garnalen, gepeld
60 gr geroosterde cashewnoten
zout en peper naar smaak
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook en de lomboks glazig. Voeg dan de rijst toe en roer alles goed door. Dan de gula jawa, de kecap en het geklopte ei er doorheen roeren en meebakken. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen. Als laatste de garnalen de champignons en de cashewnoten toevoegen en deze nog voor een paar minuten laten meebakken. Serveer als tenminste het eiermengsel gaar is. Bestrooi met bawang goreng
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036865