zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Udang sapudi - garnalenballetjes
- Tumis Sayur Campur
- Kripik Kulit Melinjo Asin - Krupuk - kroepoek van melinjoschillen
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
Koddok Goreng - krokant gebakken kikkerbilletjes


Koddok Goreng
krokant gebakken kikkerbilletjes
krokant gebakken kikkerbilletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kikkerbilletjes
7 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 bosje peterselie
1 bosje selderie
100 ml kecap manis
2 theel peper
rijstemeel
water
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Wrijf of maal de knoflook en de sjalotten fijn tot een pasta. Snijd de peterselie en de selderij ragfijn. Meng dit samen met de knoflook, de sjalotten, de kecap, het zout en de peper tot een marinade. Marineer hiermee de kikkerbilletjes tenminste voor 1 uur.
Maak van de meel en het water een papje en haal hier de kikkerbilletjes doorheen. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de kikkerbilletjes goudbruin en gaar in 4-5 minuten.
ingrediënten:
500 gr kikkerbilletjes
7 teentjes knoflook
2 sjalotten
1 bosje peterselie
1 bosje selderie
100 ml kecap manis
2 theel peper
rijstemeel
water
zout naar smaak
olie
Cara membuat:
Wrijf of maal de knoflook en de sjalotten fijn tot een pasta. Snijd de peterselie en de selderij ragfijn. Meng dit samen met de knoflook, de sjalotten, de kecap, het zout en de peper tot een marinade. Marineer hiermee de kikkerbilletjes tenminste voor 1 uur.
Maak van de meel en het water een papje en haal hier de kikkerbilletjes doorheen. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de kikkerbilletjes goudbruin en gaar in 4-5 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.