Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Gajebo - stoofpotje van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Gajebo
stoofpotje van rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
1500 ml water
2 sereh stengels
4 jeruk purut blaadjes
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel asem water
200 ml santen asli
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 cm jahe
2 cm kunyit
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook dit 3/4 gaar. Giet af maar laat 1200 ml bouillon achter. Snijd het vlees in stukjes. 
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut, de laos en de salam voor 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dan het vlees toevoegen samen met de santen, het zout, de palmsuiker en het asem water en kook het geheel zachtjes gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068903