Recente Reacties

Gulai Gajebo Daging Sapi
gestoofd rundvlees in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runder schenkel
4 jeruk purut blaadjes
1500 ml water
2 sereh/citroengras, witte deel
1 theel palmsuiker
1 theel asamwater
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 theel zout
300 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit voor 3/4 gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 8 plakken. Meet 1200 ml bouillon af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het vlees samen met de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater en meng goed. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592813