Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Gajebo Daging Sapi
gestoofd rundvlees in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr runder schenkel
4 jeruk purut blaadjes
1500 ml water
2 sereh/citroengras, witte deel
1 theel palmsuiker
1 theel asamwater
2 cm laos
2 salam blaadjes
1 theel zout
300 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 rode lomboks
2 cm kunyit
1 cm jahe
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit voor 3/4 gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd het in 8 plakken. Meet 1200 ml bouillon af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh, de jeruk purut, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het vlees samen met de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en het asamwater en meng goed. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden en de saus indikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 163 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108222