banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Soto Betawi
Rundvleessoep met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g runderorgaanvlees
500 g rundvlees
3000 ml water
olie
3 bosuitjes
1 bosje selderie
3 tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
5 salam blad
1 kaneelstokje
zout naar smaak
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, witte peper
10 sjalotten
8 teentjes knoflook
3 cm kencur

Haluskan;
garnering:
8 sjalotten
3 aardappelen
1 eetl kecap manis
sambal soto Betawi

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar in het water en snijd het dan in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de aardappelen in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten en de aardappelen afzonderlijk goudbruin en krokant en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de bosuitjes en de selderie fijn en de tomaten in partjes. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat een paar eetl olie achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 3 minuten verder. Voeg dit bij de bouillon, samen met de kokosmelk en het zout en de kaneel en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel het vlees, de tomaat, de selderie, de bosuitjes over de kommen/borden en giet hierover de bouillon. Besprenkel dit met de ketjap en bestrooi het met de bawang goreng en de aardappelen. Serveer hierbij de sambal
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 246 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36619658