banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Soto Betawi
Rundvleessoep met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g runderorgaanvlees
500 g rundvlees
3000 ml water
olie
3 bosuitjes
1 bosje selderie
3 tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
5 salam blad
1 kaneelstokje
zout naar smaak
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, witte peper
10 sjalotten
8 teentjes knoflook
3 cm kencur

Haluskan;
garnering:
8 sjalotten
3 aardappelen
1 eetl kecap manis
sambal soto Betawi

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar in het water en snijd het dan in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de aardappelen in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten en de aardappelen afzonderlijk goudbruin en krokant en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de bosuitjes en de selderie fijn en de tomaten in partjes. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat een paar eetl olie achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 3 minuten verder. Voeg dit bij de bouillon, samen met de kokosmelk en het zout en de kaneel en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel het vlees, de tomaat, de selderie, de bosuitjes over de kommen/borden en giet hierover de bouillon. Besprenkel dit met de ketjap en bestrooi het met de bawang goreng en de aardappelen. Serveer hierbij de sambal
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 247 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39532615