Rundvleessoep met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g runderorgaanvlees
500 g rundvlees
3000 ml water
olie
3 bosuitjes
1 bosje selderie
3 tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
5 salam blad
1 kaneelstokje
zout naar smaak
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, witte peper
10 sjalotten
8 teentjes knoflook
3 cm kencur
Haluskan;
garnering:
8 sjalotten
3 aardappelen
1 eetl kecap manis
sambal soto Betawi
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar in het water en snijd het dan in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de aardappelen in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten en de aardappelen afzonderlijk goudbruin en krokant en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de bosuitjes en de selderie fijn en de tomaten in partjes. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat een paar eetl olie achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 3 minuten verder. Voeg dit bij de bouillon, samen met de kokosmelk en het zout en de kaneel en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel het vlees, de tomaat, de selderie, de bosuitjes over de kommen/borden en giet hierover de bouillon. Besprenkel dit met de ketjap en bestrooi het met de bawang goreng en de aardappelen. Serveer hierbij de sambal
ingrediënten:
500 g runderorgaanvlees
500 g rundvlees
3000 ml water
olie
3 bosuitjes
1 bosje selderie
3 tomaten
4 cm laos, gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
5 salam blad
1 kaneelstokje
zout naar smaak
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
1 theel, witte peper
10 sjalotten
8 teentjes knoflook
3 cm kencur
Haluskan;
garnering:
8 sjalotten
3 aardappelen
1 eetl kecap manis
sambal soto Betawi
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in 2 uur gaar in het water en snijd het dan in stukjes en voeg het weer toe aan de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten en de aardappelen in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten en de aardappelen afzonderlijk goudbruin en krokant en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de bosuitjes en de selderie fijn en de tomaten in partjes. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat een paar eetl olie achter. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 3 minuten verder. Voeg dit bij de bouillon, samen met de kokosmelk en het zout en de kaneel en laat dit nog 15 minuten zachtjes sudderen.
Verdeel het vlees, de tomaat, de selderie, de bosuitjes over de kommen/borden en giet hierover de bouillon. Besprenkel dit met de ketjap en bestrooi het met de bawang goreng en de aardappelen. Serveer hierbij de sambal