banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Soto Blora
Kippensoep uit Blora
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kippenbout
1 ei, hardgekookt
1 cassave van 125 gr
olie
100 gr taugé
50 gr soe-oen
1/2 theel, nootmuskaat
1/2 theel, witte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
2 takjes selderieblad

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de cassave in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en frituur de stukjes cassave goudbruin. Kook het water en laat de kippenbout hierin 45 minuten zachtjes stoven. Haal vervolgens de kip uit de bouillon en snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Blancheer de taugé en week de soe-oen in heet water. Snijd het selderieblad fijn en verdeel het ei in partjes. Verhit vervolgens in een wolk/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg de peper, het zout, de nootmusmaat en de bouillon en breng het aan de kook. Leg in de soepkommen een beetje soe-oen, wat taugé, stukjes kip, de cassave, partjes ei en giet de bouillon erover. Bestrooi het met het selderieblad.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471