Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Blora - Kippensoep uit Blora

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Blora
Kippensoep uit Blora
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kippenbout
1 ei, hardgekookt
1 cassave van 125 gr
olie
100 gr taugé
50 gr soe-oen
1/2 theel, nootmuskaat
1/2 theel, witte peper
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Taburan:
garnering:
2 takjes selderieblad

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de cassave in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en frituur de stukjes cassave goudbruin. Kook het water en laat de kippenbout hierin 45 minuten zachtjes stoven. Haal vervolgens de kip uit de bouillon en snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Blancheer de taugé en week de soe-oen in heet water. Snijd het selderieblad fijn en verdeel het ei in partjes. Verhit vervolgens in een wolk/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg de peper, het zout, de nootmusmaat en de bouillon en breng het aan de kook. Leg in de soepkommen een beetje soe-oen, wat taugé, stukjes kip, de cassave, partjes ei en giet de bouillon erover. Bestrooi het met het selderieblad.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029789