kruidige kokosmelk- en kippensoep
Ingrediënten:
1250 kippenbouillon (zie recept)
500 ml kokosmelk
125 ml citroensap
125 ml nam pla (vissaus)
8 cm laos
4 citroenbladeren
2 stengels sereh
4 kipfilet
2 groene lomboks
1/2 theel suiker
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de lomboks in ringetjes en de sereh fijn. Verhit de bouillon en voeg daar de kokosmelk aan toe. Dan de citroensap en de vissaus aan toevoegen en voeg dan de laos, de sereh, de kip en de citroenbladeren toe. Stoof dit 20 minuten en roer dan de lomboks er door. Serveer.
1250 kippenbouillon (zie recept)
500 ml kokosmelk
125 ml citroensap
125 ml nam pla (vissaus)
8 cm laos
4 citroenbladeren
2 stengels sereh
4 kipfilet
2 groene lomboks
1/2 theel suiker
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de lomboks in ringetjes en de sereh fijn. Verhit de bouillon en voeg daar de kokosmelk aan toe. Dan de citroensap en de vissaus aan toevoegen en voeg dan de laos, de sereh, de kip en de citroenbladeren toe. Stoof dit 20 minuten en roer dan de lomboks er door. Serveer.