banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 20 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Isi Bunga Papaya
gevulde geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 zware kip
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
2 preien

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
4 lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Bahan-bahan vulling;
Ingredienten:
5 bosjes melinjo/ganemo blad (verkrijgbaar bij een goede toko)
100 g papayabloemetjes
4 rode lomboks
3 eetl. olie
5 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 kunyit blad (kurkuma)
2 preien
4 lente-uitjes
zout

Cara membuat vulling:
bereiding:
Snijd de prei, de lomboks en de lente-uitjes in dunne reepjes. Haal de blaadjes melinjo van de steeltjes af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sereh, de pandan, de kunyit, de jeruk purut, de prei en de lomboks voor 3 minuten. Dan de melinjo, de papaya, zout naar smaak en de lente-uitjes toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken totdat alles gaar is.
Het mengsel laten afkoelen en dit in de kipholte stoppen. Bind de uiteinden van de kip dicht.

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap, de sereh en pandan toevoegen samen met de dun gesneden prei en zout naar smaak. Bak dit alles nog 4 minuten door. De kokosmelk toevoegen en als de kokosmelk kookt de kip in de pan leggen. Stoof de kip in 1 uur gaar en besprenkel de kip regelmatig met de saus. Als laatste de kip daarna boven een houtskoolvuurtjes bruin roosteren. Serveer met de saus.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 192 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36248410