1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 7 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Isi Bunga Papaya
gevulde geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 zware kip
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
2 preien

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
4 lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Bahan-bahan vulling;
Ingredienten:
5 bosjes melinjo/ganemo blad (verkrijgbaar bij een goede toko)
100 g papayabloemetjes
4 rode lomboks
3 eetl. olie
5 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 kunyit blad (kurkuma)
2 preien
4 lente-uitjes
zout

Cara membuat vulling:
bereiding:
Snijd de prei, de lomboks en de lente-uitjes in dunne reepjes. Haal de blaadjes melinjo van de steeltjes af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sereh, de pandan, de kunyit, de jeruk purut, de prei en de lomboks voor 3 minuten. Dan de melinjo, de papaya, zout naar smaak en de lente-uitjes toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken totdat alles gaar is.
Het mengsel laten afkoelen en dit in de kipholte stoppen. Bind de uiteinden van de kip dicht.

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap, de sereh en pandan toevoegen samen met de dun gesneden prei en zout naar smaak. Bak dit alles nog 4 minuten door. De kokosmelk toevoegen en als de kokosmelk kookt de kip in de pan leggen. Stoof de kip in 1 uur gaar en besprenkel de kip regelmatig met de saus. Als laatste de kip daarna boven een houtskoolvuurtjes bruin roosteren. Serveer met de saus.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35758589