Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Isi Bunga Papaya - gevulde geroosterde kip
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Isi Bunga Papaya
gevulde geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 zware kip
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
2 preien

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
4 lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Bahan-bahan vulling;
Ingredienten:
5 bosjes melinjo/ganemo blad (verkrijgbaar bij een goede toko)
100 g papayabloemetjes
4 rode lomboks
3 eetl. olie
5 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 kunyit blad (kurkuma)
2 preien
4 lente-uitjes
zout

Cara membuat vulling:
bereiding:
Snijd de prei, de lomboks en de lente-uitjes in dunne reepjes. Haal de blaadjes melinjo van de steeltjes af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sereh, de pandan, de kunyit, de jeruk purut, de prei en de lomboks voor 3 minuten. Dan de melinjo, de papaya, zout naar smaak en de lente-uitjes toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken totdat alles gaar is.
Het mengsel laten afkoelen en dit in de kipholte stoppen. Bind de uiteinden van de kip dicht.

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap, de sereh en pandan toevoegen samen met de dun gesneden prei en zout naar smaak. Bak dit alles nog 4 minuten door. De kokosmelk toevoegen en als de kokosmelk kookt de kip in de pan leggen. Stoof de kip in 1 uur gaar en besprenkel de kip regelmatig met de saus. Als laatste de kip daarna boven een houtskoolvuurtjes bruin roosteren. Serveer met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914200