gevulde geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 zware kip
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
2 preien
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
4 lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Bahan-bahan vulling;
Ingredienten:
5 bosjes melinjo/ganemo blad (verkrijgbaar bij een goede toko)
100 g papayabloemetjes
4 rode lomboks
3 eetl. olie
5 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 kunyit blad (kurkuma)
2 preien
4 lente-uitjes
zout
Cara membuat vulling:
bereiding:
Snijd de prei, de lomboks en de lente-uitjes in dunne reepjes. Haal de blaadjes melinjo van de steeltjes af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sereh, de pandan, de kunyit, de jeruk purut, de prei en de lomboks voor 3 minuten. Dan de melinjo, de papaya, zout naar smaak en de lente-uitjes toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken totdat alles gaar is.
Het mengsel laten afkoelen en dit in de kipholte stoppen. Bind de uiteinden van de kip dicht.
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap, de sereh en pandan toevoegen samen met de dun gesneden prei en zout naar smaak. Bak dit alles nog 4 minuten door. De kokosmelk toevoegen en als de kokosmelk kookt de kip in de pan leggen. Stoof de kip in 1 uur gaar en besprenkel de kip regelmatig met de saus. Als laatste de kip daarna boven een houtskoolvuurtjes bruin roosteren. Serveer met de saus.
Ingredienten:
1 zware kip
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
2 preien
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
4 lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)
Bahan-bahan vulling;
Ingredienten:
5 bosjes melinjo/ganemo blad (verkrijgbaar bij een goede toko)
100 g papayabloemetjes
4 rode lomboks
3 eetl. olie
5 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 kunyit blad (kurkuma)
2 preien
4 lente-uitjes
zout
Cara membuat vulling:
bereiding:
Snijd de prei, de lomboks en de lente-uitjes in dunne reepjes. Haal de blaadjes melinjo van de steeltjes af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sereh, de pandan, de kunyit, de jeruk purut, de prei en de lomboks voor 3 minuten. Dan de melinjo, de papaya, zout naar smaak en de lente-uitjes toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken totdat alles gaar is.
Het mengsel laten afkoelen en dit in de kipholte stoppen. Bind de uiteinden van de kip dicht.
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap, de sereh en pandan toevoegen samen met de dun gesneden prei en zout naar smaak. Bak dit alles nog 4 minuten door. De kokosmelk toevoegen en als de kokosmelk kookt de kip in de pan leggen. Stoof de kip in 1 uur gaar en besprenkel de kip regelmatig met de saus. Als laatste de kip daarna boven een houtskoolvuurtjes bruin roosteren. Serveer met de saus.