Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Ayam Isi Bunga Papaya - gevulde geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Isi Bunga Papaya
gevulde geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 zware kip
3 eetl. olie
1 limoen (sap)
zout
225 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
2 preien

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotjes
4 lomboks
11 rawits
6 cm gember (jahe/djahé)

Bahan-bahan vulling;
Ingredienten:
5 bosjes melinjo/ganemo blad (verkrijgbaar bij een goede toko)
100 g papayabloemetjes
4 rode lomboks
3 eetl. olie
5 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 kunyit blad (kurkuma)
2 preien
4 lente-uitjes
zout

Cara membuat vulling:
bereiding:
Snijd de prei, de lomboks en de lente-uitjes in dunne reepjes. Haal de blaadjes melinjo van de steeltjes af. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sereh, de pandan, de kunyit, de jeruk purut, de prei en de lomboks voor 3 minuten. Dan de melinjo, de papaya, zout naar smaak en de lente-uitjes toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken totdat alles gaar is.
Het mengsel laten afkoelen en dit in de kipholte stoppen. Bind de uiteinden van de kip dicht.

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het limoensap, de sereh en pandan toevoegen samen met de dun gesneden prei en zout naar smaak. Bak dit alles nog 4 minuten door. De kokosmelk toevoegen en als de kokosmelk kookt de kip in de pan leggen. Stoof de kip in 1 uur gaar en besprenkel de kip regelmatig met de saus. Als laatste de kip daarna boven een houtskoolvuurtjes bruin roosteren. Serveer met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932702