banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 6 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 7 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Tom Kha Proong - gekruide kippesoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tom Kha Proong
gekruide kippesoep

Ingrediënten:
350 gr kip filet
150 gr kippenlevers
1/2 theel zout
3 sjalotten
3 cm laos / kha root, gekneusd
3 cm gember, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
8 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
1 theel limoensap

Ingrediënten saus:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
4 eetl nam pla (vissaus)
8 eetl limoensap
2 eetl palmsuiker

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met het zout en de peper. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de laos, de gember, de sereh en de jeruk purut toe en laat het zachtjes 20 minutesn koken totdat het vlees gaar is. Roer dan het limoensap erdoor. Schep de soep in de kommen en serveer de saus erbij. Schep de saus naar smaak bij de soep

Bereiding saus:
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de nam pla en de palmsuiker fijn tot een galdde massa en meng het limoensap erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37396171