banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tom Kha Proong - gekruide kippesoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Tom Kha Proong
gekruide kippesoep

Ingrediënten:
350 gr kip filet
150 gr kippenlevers
1/2 theel zout
3 sjalotten
3 cm laos / kha root, gekneusd
3 cm gember, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
8 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
1 theel limoensap

Ingrediënten saus:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
4 eetl nam pla (vissaus)
8 eetl limoensap
2 eetl palmsuiker

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met het zout en de peper. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de laos, de gember, de sereh en de jeruk purut toe en laat het zachtjes 20 minutesn koken totdat het vlees gaar is. Roer dan het limoensap erdoor. Schep de soep in de kommen en serveer de saus erbij. Schep de saus naar smaak bij de soep

Bereiding saus:
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de nam pla en de palmsuiker fijn tot een galdde massa en meng het limoensap erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39339491