logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tom Kha Proong
gekruide kippesoep

Ingrediënten:
350 gr kip filet
150 gr kippenlevers
1/2 theel zout
3 sjalotten
3 cm laos / kha root, gekneusd
3 cm gember, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
8 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
1 theel limoensap

Ingrediënten saus:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
4 eetl nam pla (vissaus)
8 eetl limoensap
2 eetl palmsuiker

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met het zout en de peper. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de laos, de gember, de sereh en de jeruk purut toe en laat het zachtjes 20 minutesn koken totdat het vlees gaar is. Roer dan het limoensap erdoor. Schep de soep in de kommen en serveer de saus erbij. Schep de saus naar smaak bij de soep

Bereiding saus:
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de nam pla en de palmsuiker fijn tot een galdde massa en meng het limoensap erdoor.

Add comment

Submit

who is online

We have 43 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151244