Recente Reacties

Tom Kha Proong
gekruide kippesoep

Ingrediënten:
350 gr kip filet
150 gr kippenlevers
1/2 theel zout
3 sjalotten
3 cm laos / kha root, gekneusd
3 cm gember, gekneusd
2 serehstengels, gekneusd
8 jeruk purut / kaffir lime blaadjes
1250 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zwarte peper
1 theel limoensap

Ingrediënten saus:
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
4 eetl nam pla (vissaus)
8 eetl limoensap
2 eetl palmsuiker

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met het zout en de peper. Snijd de sjalotten in plakjes. Verhit in een pan de bouillon en voeg het vlees, de laos, de gember, de sereh en de jeruk purut toe en laat het zachtjes 20 minutesn koken totdat het vlees gaar is. Roer dan het limoensap erdoor. Schep de soep in de kommen en serveer de saus erbij. Schep de saus naar smaak bij de soep

Bereiding saus:
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de nam pla en de palmsuiker fijn tot een galdde massa en meng het limoensap erdoor.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 177 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42592774