gesmoord rundvlees is kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten
600 gr rundvlees in blokjes van 2,5 cm
2 stengels sereh, gekneusd
2 blaadjes salam
2 cm laos, geschild en fijngehakt
1000 ml water
1000 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
250 gr base be sampi
Taburan:
garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de boemboe voor 2 minuten. voeg dan het rundvlees toe samen met de sereh, de salam, de laos en het water. Laat dit 45 minuten sudderen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit verder sudderen totdat het vlees gaar en de saus dik geworden is. Peper en zout naar smaak toevoegen. Garneren met bawang goreng.
ingrediënten
600 gr rundvlees in blokjes van 2,5 cm
2 stengels sereh, gekneusd
2 blaadjes salam
2 cm laos, geschild en fijngehakt
1000 ml water
1000 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
250 gr base be sampi
Taburan:
garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de boemboe voor 2 minuten. voeg dan het rundvlees toe samen met de sereh, de salam, de laos en het water. Laat dit 45 minuten sudderen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat dit verder sudderen totdat het vlees gaar en de saus dik geworden is. Peper en zout naar smaak toevoegen. Garneren met bawang goreng.