Rundvlees in zoete kecapsaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
450 gr sukadelappen
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
5 eetl olie
5 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 theel zwarte peper
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gember. Ontpit de lomboks en snijd deze evenals de sjalotten en de knofllok fijn. snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees en de gember toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de peper en de beide kecaps toevoegen en nog even doorbakken. Vervolgens het water toevoegen en dit zachtjs 60 minuten laten stoven. Vervolgens de lomboks toevoegen en het nog 5 minuten laten stoven.
ingrediënten:
450 gr sukadelappen
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
5 eetl olie
5 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
1 theel zwarte peper
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de gember. Ontpit de lomboks en snijd deze evenals de sjalotten en de knofllok fijn. snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan het vlees en de gember toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de peper en de beide kecaps toevoegen en nog even doorbakken. Vervolgens het water toevoegen en dit zachtjs 60 minuten laten stoven. Vervolgens de lomboks toevoegen en het nog 5 minuten laten stoven.