zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Orek Tempe Lokio - gebakken tempe met groenten
- Sayur Godog Ebi Pedas - gestoofde groenten in kruidige pittige saus
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Tom Yum Gong - pittig-zure soep met garnalen
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Thaise mosselen
- Pa Lo Khai - kaneelsoep met ei (2pp)
Be sampi base Bali


Be sampi base Bali
Rundvlees
Rundvlees
bahan-bahan:
ingrediënten::
500 g sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
3,5 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes
3 salam blaadjes
1 eetl. gesmolten gula jawi (palmsuiker)
500 ml lauw water
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
6 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe met de overige kruiden en de palmsuiker en bak dit nog 5 minuten door zodat het vlees rondom bruin geworden. Voeg dan het water toe en laat dit 40 minuten sudderen. Meng dan de kokosmelk er door heen en sudder het gerecht nog voor 50 minuten totdat het gaar is..
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.