Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Be sampi base Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be sampi base Bali
Rundvlees
bahan-bahan:
ingrediënten::
500 g sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
3,5 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes
3 salam blaadjes
1 eetl. gesmolten gula jawi (palmsuiker)
500 ml lauw water
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
 
haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
6 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
 
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe met de overige kruiden en de palmsuiker en bak dit nog 5 minuten door zodat het vlees rondom bruin geworden. Voeg dan het water toe en laat dit 40 minuten sudderen. Meng dan de kokosmelk er door heen en sudder het gerecht nog voor 50 minuten totdat het gaar is..
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 256 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110200