Recente Reacties

Be sampi base Bali
Rundvlees
bahan-bahan:
ingrediënten::
500 g sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
3,5 cm laos, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes
3 salam blaadjes
1 eetl. gesmolten gula jawi (palmsuiker)
500 ml lauw water
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
 
haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
6 sjalotjes,
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks,
6 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
 
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe met de overige kruiden en de palmsuiker en bak dit nog 5 minuten door zodat het vlees rondom bruin geworden. Voeg dan het water toe en laat dit 40 minuten sudderen. Meng dan de kokosmelk er door heen en sudder het gerecht nog voor 50 minuten totdat het gaar is..

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 88 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583242