Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Be Sampi Membase Bali - gestoofd gekruid vlees in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Sampi Membase Bali
gestoofd gekruid vlees in kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr base be sampi (zie recept)
800 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, gekneusd
1000 ml rundvlees bouillon (zie recept)
1000 ml kokosmelk
2 salam leaves
1 theel zout
2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie

Taburan:

garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de base voor 3 minutes. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de helft van de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is.  Gebruik de overige bouillon om te zorgen dat het niet droog kookt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is. Meng dan het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275638