zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Koa Mu Ap Gapi Mor Din - pittige rijst met varkensvlees
- frikadel special
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Kaber Kebertu - gevulde omelet
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Gulai Telur Padang - eieren gestoofd in pittige kokosmelk saus
- Cian Ma Noedels - noodels
- Kandunu Patunu - Sambal aubergine
- Tom Kha Proong - gekruide kippesoep
- Randang - rendang uit Minahasa
Be Sampi Membase Bali - gestoofd gekruid vlees in kokosmelk


Be Sampi Membase Bali
gestoofd gekruid vlees in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr base be sampi (zie recept)
800 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, gekneusd
1000 ml rundvlees bouillon (zie recept)
1000 ml kokosmelk
2 salam leaves
1 theel zout
2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie
Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de base voor 3 minutes. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de helft van de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Gebruik de overige bouillon om te zorgen dat het niet droog kookt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is. Meng dan het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.
gestoofd gekruid vlees in kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr base be sampi (zie recept)
800 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, gekneusd
1000 ml rundvlees bouillon (zie recept)
1000 ml kokosmelk
2 salam leaves
1 theel zout
2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie
Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de base voor 3 minutes. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de helft van de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Gebruik de overige bouillon om te zorgen dat het niet droog kookt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is. Meng dan het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.