banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Be Sampi Membase Bali - gestoofd gekruid vlees in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Be Sampi Membase Bali
gestoofd gekruid vlees in kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr base be sampi (zie recept)
800 gr rundvlees
2 serehstengels, gekneusd
5 cm laos, gekneusd
1000 ml rundvlees bouillon (zie recept)
1000 ml kokosmelk
2 salam leaves
1 theel zout
2 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 eetl olie

Taburan:

garnering
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de base voor 3 minutes. Voeg het vlees toe en bak dit in 5 minuten rondom bruin. Voeg dan de sereh, de salam en de laos toe en bak dit nog 2 minuten. Vervolgens de helft van de bouillon toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is.  Gebruik de overige bouillon om te zorgen dat het niet droog kookt. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt is. Meng dan het zout en de peper erdoor en garneer het met de bawang goreng.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38713946