zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Zoetzure groenten
- Miang Kham
- Sambal Goreng Daging
- Khao Niaw Sod Sei - gevulde kleefrijstballetjes
- Babat Gongso - gekruide gebakken runderpens uit Semarang
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Miyeok Muchim - zeewier salade
- Babi Rujak 2 - varkensvlees in gekruide saus
- Khor Gai Tod - gecoate gebakken kippenvleugels
- Sateh bumbu sidolie
Rundvleescurry


Rundvleescurry
ingredienten:
750 gr rundvlees in stukken
2 eetl olie
100 ml kokosmelk
200 ml vleesbouillon
2 eetl sojasaus
3 eetlepels fijngesneden koriander
boemboe:
2 sjalotten
3 cm gember
3 teentjes knoflook
2 eetl garam masala
2 theel citroenrasp
5 rawits
bereiding: Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf het vlees met de boemboe in en laat dit 1 uur marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 10 minuten bruin. Voeg dan de kokoksmelk, de bouillon en de sojasaus toe en laat het vlees in 1-1,5 uur gaar stoven.
Eventueel peper en zout toevoegen. Bestrooi het vlees met de koriander en serveer.
ingredienten:
750 gr rundvlees in stukken
2 eetl olie
100 ml kokosmelk
200 ml vleesbouillon
2 eetl sojasaus
3 eetlepels fijngesneden koriander
boemboe:
2 sjalotten
3 cm gember
3 teentjes knoflook
2 eetl garam masala
2 theel citroenrasp
5 rawits
bereiding: Wrijf of maal de ingredienten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf het vlees met de boemboe in en laat dit 1 uur marineren.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 10 minuten bruin. Voeg dan de kokoksmelk, de bouillon en de sojasaus toe en laat het vlees in 1-1,5 uur gaar stoven.
Eventueel peper en zout toevoegen. Bestrooi het vlees met de koriander en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.