banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 9 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Pittige lamskerrie met bamboescheuten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pittige lamskerrie met bamboescheuten

benodigheden
750 ml kokosmelk (vers of uit blik)
1 eetl rode kerriepasta (zie recept)
200 gr lamsbout in blokjes gesneden
100 gr gesneden bamboe uit blik
2 eetl vissaus (nam pla)
zout, peper,
bloem
1 theel gula jawa of suiker
3 fijngesneden limoenblaadjes 2 kleine rode of groene rawits (kleine pepertjes)

bereiding
Kook eerst de bamboe 5 min. en laat daarna uitlekken. Bestrooi het lamsvlees met de zout, peper en bloem. Bak vervolgens het vlees op hoog vuur krokant en haal het gebakken vlees uit de pan. Breng daarna de kokosmelk met de kerriepasta zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de bamboescheuten toe met de gesneden limoenblaadjes, suiker, vissaus en gesneden rode en groene rawits. Laat 5 min. goed doorkoken en voeg dan het gebakken lamsvlees erbij en breng het verder op smaak. Garneer met gehakte peterselie of basilicumblaadj
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40069925