zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sayur oblok-oblok - Sajoer van kouseband en cassaveblad
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gore Gore Daging - gekruid rundvlees met zoete aardappel
- Rujak petis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Iga Masak Keluak - gestoofde gekruide spareribs
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus
Pittige lamskerrie met bamboescheuten


Pittige lamskerrie met bamboescheuten
benodigheden
750 ml kokosmelk (vers of uit blik)
1 eetl rode kerriepasta (zie recept)
200 gr lamsbout in blokjes gesneden
100 gr gesneden bamboe uit blik
2 eetl vissaus (nam pla)
zout, peper,
bloem
1 theel gula jawa of suiker
3 fijngesneden limoenblaadjes 2 kleine rode of groene rawits (kleine pepertjes)
bereiding
Kook eerst de bamboe 5 min. en laat daarna uitlekken. Bestrooi het lamsvlees met de zout, peper en bloem. Bak vervolgens het vlees op hoog vuur krokant en haal het gebakken vlees uit de pan. Breng daarna de kokosmelk met de kerriepasta zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de bamboescheuten toe met de gesneden limoenblaadjes, suiker, vissaus en gesneden rode en groene rawits. Laat 5 min. goed doorkoken en voeg dan het gebakken lamsvlees erbij en breng het verder op smaak. Garneer met gehakte peterselie of basilicumblaadj
benodigheden
750 ml kokosmelk (vers of uit blik)
1 eetl rode kerriepasta (zie recept)
200 gr lamsbout in blokjes gesneden
100 gr gesneden bamboe uit blik
2 eetl vissaus (nam pla)
zout, peper,
bloem
1 theel gula jawa of suiker
3 fijngesneden limoenblaadjes 2 kleine rode of groene rawits (kleine pepertjes)
bereiding
Kook eerst de bamboe 5 min. en laat daarna uitlekken. Bestrooi het lamsvlees met de zout, peper en bloem. Bak vervolgens het vlees op hoog vuur krokant en haal het gebakken vlees uit de pan. Breng daarna de kokosmelk met de kerriepasta zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de bamboescheuten toe met de gesneden limoenblaadjes, suiker, vissaus en gesneden rode en groene rawits. Laat 5 min. goed doorkoken en voeg dan het gebakken lamsvlees erbij en breng het verder op smaak. Garneer met gehakte peterselie of basilicumblaadj
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.