
gestoofde varentoppen met ansjovis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 bojes varentoppen, anders groene asperges
2 rode lomboks
1000 ml dunne kokosmelk (cair)
1 kunyit blad
75 gr teri jengki, ansjovis
1 asam kandis
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm kunyit
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de oli en frituur de ansjovis en zet apart. Snijd de varentoppen in stukken. Snijd de lomboks in ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kokosmelk en het kunyit blad toe en breng aan de kook.
Vervolgens de varentoppen, de lomboks, de asam kandis en het zout toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.