banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sate Kambing Solo Sambal Kecap
sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
200 gr lamsvet
3 eetl kecap manis
1/2 theel epeper
1 theel zout
1 eetl olie
25 sate stokjes

Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap manis
4 sjalotjes
10 groene rawits

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 lente-uit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes van 2 cm en meng dit met de kecap, de peper, het zout en de olie en laat dit tenminste 60 minuten intrekken. Rijg daarna het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar en bruin.
Besprenkel de sate daarna met de sambal kecap en strooi de bawang goreng en de fijngehakte lente-ui erover en serveer.

Sambal kecap:
Snijd de sjalotjes en de rawits fijn en meng dit met de kecap.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328424