sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
200 gr lamsvet
3 eetl kecap manis
1/2 theel epeper
1 theel zout
1 eetl olie
25 sate stokjes
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap manis
4 sjalotjes
10 groene rawits
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 lente-uit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes van 2 cm en meng dit met de kecap, de peper, het zout en de olie en laat dit tenminste 60 minuten intrekken. Rijg daarna het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar en bruin.
Besprenkel de sate daarna met de sambal kecap en strooi de bawang goreng en de fijngehakte lente-ui erover en serveer.
Sambal kecap:
Snijd de sjalotjes en de rawits fijn en meng dit met de kecap.