Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sate Kambing Solo Sambal Kecap - sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sate Kambing Solo Sambal Kecap
sate van lamsvlees uit Solo met pittige kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr lamsvlees
200 gr lamsvet
3 eetl kecap manis
1/2 theel epeper
1 theel zout
1 eetl olie
25 sate stokjes

Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
5 eetl kecap manis
4 sjalotjes
10 groene rawits

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
1 lente-uit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en het vet in blokjes van 2 cm en meng dit met de kecap, de peper, het zout en de olie en laat dit tenminste 60 minuten intrekken. Rijg daarna het vlees afwisselend met het vet aan de stokjes. Rooster de sate daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar en bruin.
Besprenkel de sate daarna met de sambal kecap en strooi de bawang goreng en de fijngehakte lente-ui erover en serveer.

Sambal kecap:
Snijd de sjalotjes en de rawits fijn en meng dit met de kecap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029967