eieren en tahu in een rode pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
2 tahu
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel asam jawa
water
olie
Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi bakar
5 rode lomboks
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de eieren hard en laat het daarna afkoelen. Pel de eieren. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart.
Snijd de tahu in blokken. Verhit in een pad de olie en bak de tahu bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de tahu en de eieren toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk, de asam jawa, het zout en de palmsuiker al roerend toevoegen en kook op middelhoog vuur totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt.