banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 16 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Tahu Telur Bumbu Bali - eieren en tahu in een rode pittige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Tahu Telur Bumbu Bali
eieren en tahu in een rode pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
2 tahu
750 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel palmsuiker
1 theel zout
1/2 theel asam jawa
water
olie

Haluskan:
bumbu:
1/2 theel terasi/trasi bakar
5 rode lomboks
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
1 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de eieren hard en laat het daarna afkoelen. Pel de eieren. Verhit in een pan de olie en bak de eieren rondom bruin en zet apart.
Snijd de tahu in blokken. Verhit in een pad de olie en bak de tahu bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de tahu en de eieren toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk, de asam jawa, het zout en de palmsuiker al roerend toevoegen en kook op middelhoog vuur totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 206 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40101441