Vis in zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 zalmmoten ca. 250 gr per stuk
5 sjalotten
4 groene lomboks
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
2 tomaten
2 theel. asem
500 ml water
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie (kokos)
1 theel. suiker
zout naar smaak,
Cara-membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in reepjes. Snijd vervolgens de sjalotten in plakjes en de tomaten in partjes. Wrif of maal de kunyit fijn tot een pasta. Meng dit met het water, zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de lomboks toe en bak dit zachtjes voor 2 minuten. Dan de tomaten toevoegen en nog 1 minuut bakken. Vervolgens de vis toevoegen gevolgd door het watermengsel en laat de vis zachtjes gaar stoven. Voeg op het laatst de basilicumblaadje toe.
ingrediënten:
2 zalmmoten ca. 250 gr per stuk
5 sjalotten
4 groene lomboks
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
2 tomaten
2 theel. asem
500 ml water
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie (kokos)
1 theel. suiker
zout naar smaak,
Cara-membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in reepjes. Snijd vervolgens de sjalotten in plakjes en de tomaten in partjes. Wrif of maal de kunyit fijn tot een pasta. Meng dit met het water, zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de lomboks toe en bak dit zachtjes voor 2 minuten. Dan de tomaten toevoegen en nog 1 minuut bakken. Vervolgens de vis toevoegen gevolgd door het watermengsel en laat de vis zachtjes gaar stoven. Voeg op het laatst de basilicumblaadje toe.