zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Gulai Sapi Kacang Merah - Rundvlees met rode bonen curry
- Bebek betutu - Geroosterde eend in bananenblad
- Gulai Buncis Tauco - gestoofde boontjes met tauco en petai
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Rendang aceh
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Jangan sambang - Vis in zure saus


Jangan sambang
Vis in zure saus
Vis in zure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 zalmmoten ca. 250 gr per stuk
5 sjalotten
4 groene lomboks
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
2 tomaten
2 theel. asem
500 ml water
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie (kokos)
1 theel. suiker
zout naar smaak,
Cara-membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in reepjes. Snijd vervolgens de sjalotten in plakjes en de tomaten in partjes. Wrif of maal de kunyit fijn tot een pasta. Meng dit met het water, zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de lomboks toe en bak dit zachtjes voor 2 minuten. Dan de tomaten toevoegen en nog 1 minuut bakken. Vervolgens de vis toevoegen gevolgd door het watermengsel en laat de vis zachtjes gaar stoven. Voeg op het laatst de basilicumblaadje toe.
ingrediënten:
2 zalmmoten ca. 250 gr per stuk
5 sjalotten
4 groene lomboks
3 rode lomboks
3,5 cm kunyit (kurkuma)
2 tomaten
2 theel. asem
500 ml water
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
3 eetl. olie (kokos)
1 theel. suiker
zout naar smaak,
Cara-membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd de lomboks in reepjes. Snijd vervolgens de sjalotten in plakjes en de tomaten in partjes. Wrif of maal de kunyit fijn tot een pasta. Meng dit met het water, zout en de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de lomboks toe en bak dit zachtjes voor 2 minuten. Dan de tomaten toevoegen en nog 1 minuut bakken. Vervolgens de vis toevoegen gevolgd door het watermengsel en laat de vis zachtjes gaar stoven. Voeg op het laatst de basilicumblaadje toe.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.