droog gebakken gekruide sepia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr juhi / cuttlefish / sepia / zeekat, gezouten
1 cm kencur
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl asamwater
100 ml water
100 gr geraspte kokos, geroosterd
water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Week de juhi in water. Laat het daarna uitlekken en trek het visvlees uit elkaar. Verhit in een pan de olie en bak het visvlees krokant.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kecur voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker, de jeruk purut, het asamwater en het water toe en meng goed en kook totdat de saus indikt.
Meng dan de kokos en het visvlees erdoor en bak het verder op laag vuur totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.