Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tempe Penyet Sambal Terasi - gebakken gekruide tempe met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tempe Penyet Sambal Terasi
gebakken gekruide tempe met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe (350 gr)
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1 theel zout

Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 jeruk limau (Citrus amblycarpa) ander limoen, sap
1 bosje kemangi

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in plakjes van 1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het water en de tempe en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en gaar. Druk daarna de tempe in de sambal en omwikkel deze ermee. Serveer.

Sambal terasi:
Verhit een beetje olie van de tempe en bak de keriting, de rawits en de knoflook totdat deze zacht en wat bruin worden.
Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta samen met de terasi, het zout en de palmsuiker. Meng daarna het limoensap en de kemangi erdoor.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 301 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024224