Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tempe Penyet Sambal Terasi - gebakken gekruide tempe met sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tempe Penyet Sambal Terasi
gebakken gekruide tempe met sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe (350 gr)
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1 theel zout

Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 jeruk limau (Citrus amblycarpa) ander limoen, sap
1 bosje kemangi

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in plakjes van 1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het water en de tempe en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en gaar. Druk daarna de tempe in de sambal en omwikkel deze ermee. Serveer.

Sambal terasi:
Verhit een beetje olie van de tempe en bak de keriting, de rawits en de knoflook totdat deze zacht en wat bruin worden.
Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta samen met de terasi, het zout en de palmsuiker. Meng daarna het limoensap en de kemangi erdoor.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248214