zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Daging belaser - kruidig in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Gadon daging - gestoomd rundvlees in bananenblad
- Hao You Niu Rou - rundvlees in oestersaus
- Dadar Goeleh
- Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus
- Ayam Masak Bugis - kip in saus
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Masubah - pannekoek
Tempe Penyet Sambal Terasi - gebakken gekruide tempe met sambal


Tempe Penyet Sambal Terasi
gebakken gekruide tempe met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe (350 gr)
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1 theel zout
Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 jeruk limau (Citrus amblycarpa) ander limoen, sap
1 bosje kemangi
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in plakjes van 1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het water en de tempe en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en gaar. Druk daarna de tempe in de sambal en omwikkel deze ermee. Serveer.
Sambal terasi:
Verhit een beetje olie van de tempe en bak de keriting, de rawits en de knoflook totdat deze zacht en wat bruin worden.
Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta samen met de terasi, het zout en de palmsuiker. Meng daarna het limoensap en de kemangi erdoor.
gebakken gekruide tempe met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 tempe (350 gr)
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 1/2 theel ketumbar
2 cm kunyit
1 theel zout
Bahan sambal terasi:
ingrediënten sambal:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 theel terasi/trasi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 jeruk limau (Citrus amblycarpa) ander limoen, sap
1 bosje kemangi
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de tempe in plakjes van 1 1/2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met het water en de tempe en laat dit 15 minuten marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de tempe bruin en gaar. Druk daarna de tempe in de sambal en omwikkel deze ermee. Serveer.
Sambal terasi:
Verhit een beetje olie van de tempe en bak de keriting, de rawits en de knoflook totdat deze zacht en wat bruin worden.
Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta samen met de terasi, het zout en de palmsuiker. Meng daarna het limoensap en de kemangi erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.