banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Tempe Penyet Sambal Petis - kruidig gebakken tempe met sambal petis
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tempe Penyet Sambal Petis
kruidig gebakken tempe met sambal petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
500 ml kokosmelk
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1 theel ketumbar
olie
 
Bahan sambal petis;
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
2 eetl petis
2 eetl kecap manis
25 ml warm water
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en hak de knoflook zeer fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de knoflook, het zout en de koriander. Roer het geheel totdat het begint te geuren. Voeg dan de tempe toe en kook het geheel zachtjes totdat de tempe vrijwel gaar is en de kruiden zijn ingetrokken. Schep de tempe uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin. Serveer dit met de sambal/saus.
 
Cara membuat sambal petis:
bereiding sambal:
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak hierin de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis met de kecap en het water tot een gladde saus.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40580535