Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tempe Penyet Sambal Petis - kruidig gebakken tempe met sambal petis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tempe Penyet Sambal Petis
kruidig gebakken tempe met sambal petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
500 ml kokosmelk
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1 theel ketumbar
olie
 
Bahan sambal petis;
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
2 eetl petis
2 eetl kecap manis
25 ml warm water
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en hak de knoflook zeer fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de knoflook, het zout en de koriander. Roer het geheel totdat het begint te geuren. Voeg dan de tempe toe en kook het geheel zachtjes totdat de tempe vrijwel gaar is en de kruiden zijn ingetrokken. Schep de tempe uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin. Serveer dit met de sambal/saus.
 
Cara membuat sambal petis:
bereiding sambal:
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak hierin de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis met de kecap en het water tot een gladde saus.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 71 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024573