Tempe Penyet Sambal Petis
kruidig gebakken tempe met sambal petis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
500 ml kokosmelk
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1 theel ketumbar
olie
Bahan sambal petis;
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
2 eetl petis
2 eetl kecap manis
25 ml warm water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en hak de knoflook zeer fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de knoflook, het zout en de koriander. Roer het geheel totdat het begint te geuren. Voeg dan de tempe toe en kook het geheel zachtjes totdat de tempe vrijwel gaar is en de kruiden zijn ingetrokken. Schep de tempe uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin. Serveer dit met de sambal/saus.
Cara membuat sambal petis:
bereiding sambal:
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak hierin de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis met de kecap en het water tot een gladde saus.