logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tempe Penyet Sambal Petis
kruidig gebakken tempe met sambal petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
500 ml kokosmelk
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1 theel ketumbar
olie
 
Bahan sambal petis;
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
2 eetl petis
2 eetl kecap manis
25 ml warm water
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en hak de knoflook zeer fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de knoflook, het zout en de koriander. Roer het geheel totdat het begint te geuren. Voeg dan de tempe toe en kook het geheel zachtjes totdat de tempe vrijwel gaar is en de kruiden zijn ingetrokken. Schep de tempe uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin. Serveer dit met de sambal/saus.
 
Cara membuat sambal petis:
bereiding sambal:
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak hierin de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis met de kecap en het water tot een gladde saus.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 125 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421765