banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Tempe Penyet Sambal Petis - kruidig gebakken tempe met sambal petis
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tempe Penyet Sambal Petis
kruidig gebakken tempe met sambal petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tempe
500 ml kokosmelk
3 teentjes knoflook
1/2 eetl zout
1 theel ketumbar
olie
 
Bahan sambal petis;
ingrediënten sambal:
5 rode lomboks
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/4 theel palmsuiker
2 eetl petis
2 eetl kecap manis
25 ml warm water
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en hak de knoflook zeer fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de knoflook, het zout en de koriander. Roer het geheel totdat het begint te geuren. Voeg dan de tempe toe en kook het geheel zachtjes totdat de tempe vrijwel gaar is en de kruiden zijn ingetrokken. Schep de tempe uit de pan en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de tempe goudbruin. Serveer dit met de sambal/saus.
 
Cara membuat sambal petis:
bereiding sambal:
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak hierin de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Wrijf of maal de lomboks, de rawits, de knoflook, de palmsuiker en het zout fijn tot een pasta. Meng hierdoor de petis met de kecap en het water tot een gladde saus.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38849555