Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Jambal Asin Masak Santan - gebakken vis in kokosmelk

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Jambal Asin Masak Santan
gebakken vis in kokosmelk

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr ikan jambal asin, anders gezouten snoek
4 rode rawits
1 salam blad
1 theel palmsuiker
250 ml kokosmelk (van 1.2 kokosnoot)
olie
water

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
2 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de vis in warm water totdat deze zacht is geworden. Laat het daanra uitlekken en snijd het in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de vis goudbruin en gaar en zet apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne ringen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de rawits en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de palmsuiker en de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Vervolgens de vis toevoegen en kook het zachtjes totdat de saus is ingedikt en het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 157 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261887