eieren met tahu in gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
20 kwartel eitjes, gekookt en gepeld
200 gr tahu
2 salam blaadjes
3 eetl kecap manis
3 cm laos
3 rode lomboks
500 ml kokosmelk
1 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 eetl ebi, geweekt en geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in 6 plakken. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tahu bruin en set apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in schuine ringen. Rasp de laos. Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de bumbu met de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks, de eitjes, de tahu, de kecap en de palmsuiker en meng alles goed en bak voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.