banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Rica Rodoh - rundvlees met groenten uit Manado
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Rica Rodoh
rundvlees met groenten uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderborst
100 gr kousenband
1 suikermais
150 gr aubergine
1 serai/sereh/citroengras
2 rode lomboks
5 jeruk purut blaadjes
2 lente-ui
1/2 bos kemangi
600 ml water
1 theel palmsuiker
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm, de aubergine in blokjes en snijd de maiskorrels van de kolf. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en laat 500 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en breng aan de kook.
Dan de mais, de kousenband toevoegen en temper het vuur. Vervolgens de lomboks en de aubergine toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het zout, de palmsuiker en de lente-ui erdoor en kook totdat deze zacht worden.
Schep dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40444066