Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Rica Rodoh - rundvlees met groenten uit Manado
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Rica Rodoh
rundvlees met groenten uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderborst
100 gr kousenband
1 suikermais
150 gr aubergine
1 serai/sereh/citroengras
2 rode lomboks
5 jeruk purut blaadjes
2 lente-ui
1/2 bos kemangi
600 ml water
1 theel palmsuiker
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm, de aubergine in blokjes en snijd de maiskorrels van de kolf. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en laat 500 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en breng aan de kook.
Dan de mais, de kousenband toevoegen en temper het vuur. Vervolgens de lomboks en de aubergine toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het zout, de palmsuiker en de lente-ui erdoor en kook totdat deze zacht worden.
Schep dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922603