banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Rica Rodoh - rundvlees met groenten uit Manado
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Rica Rodoh
rundvlees met groenten uit Manado

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderborst
100 gr kousenband
1 suikermais
150 gr aubergine
1 serai/sereh/citroengras
2 rode lomboks
5 jeruk purut blaadjes
2 lente-ui
1/2 bos kemangi
600 ml water
1 theel palmsuiker
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm, de aubergine in blokjes en snijd de maiskorrels van de kolf. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en laat 500 ml bouillon achter. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het vlees en de bouillon toe en breng aan de kook.
Dan de mais, de kousenband toevoegen en temper het vuur. Vervolgens de lomboks en de aubergine toevoegen en kook het geheel gaar. Meng dan het zout, de palmsuiker en de lente-ui erdoor en kook totdat deze zacht worden.
Schep dan de kemangi erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39368399