logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Rica rodoh (ritjah rodoh 2)
Rundvlees met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 g rundvlees
250 ml water
2 maïskolven
2 aubergine's
175 gr kousenband
1 prei
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
7 leilem blad (koolboomblad)
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
6 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
16 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais van de kolf, de aubergine in niet al te grote reepjes, de kouseband in kleine stukjes, de prei in dunne ringetjes, de leilemblad grof en pluk de basilicum van de takjes.
Kook het vlees in het water voor 1 uur en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 miniten samen met de sereh en de jerut purut. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen met 100 ml bouillon en bak dit nog 6 minuten. Meng de basilicum erdoor en bak nog 1 minuut verder.

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154427