Rundvlees met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 g rundvlees
250 ml water
2 maïskolven
2 aubergine's
175 gr kousenband
1 prei
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
7 leilem blad (koolboomblad)
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
6 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
16 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais van de kolf, de aubergine in niet al te grote reepjes, de kouseband in kleine stukjes, de prei in dunne ringetjes, de leilemblad grof en pluk de basilicum van de takjes.
Kook het vlees in het water voor 1 uur en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 miniten samen met de sereh en de jerut purut. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen met 100 ml bouillon en bak dit nog 6 minuten. Meng de basilicum erdoor en bak nog 1 minuut verder.
ingrediënten:
250 g rundvlees
250 ml water
2 maïskolven
2 aubergine's
175 gr kousenband
1 prei
1 bosje citroenbasilicum (kemangi)
7 leilem blad (koolboomblad)
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie
6 jeruk purut blaadjes
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotjes
16 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de mais van de kolf, de aubergine in niet al te grote reepjes, de kouseband in kleine stukjes, de prei in dunne ringetjes, de leilemblad grof en pluk de basilicum van de takjes.
Kook het vlees in het water voor 1 uur en laat het uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 miniten samen met de sereh en de jerut purut. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen met 100 ml bouillon en bak dit nog 6 minuten. Meng de basilicum erdoor en bak nog 1 minuut verder.