zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Oseng Hati Ampela - pittig gekruide gestoofde kippenlevertjes
- Sambal serai - Sambal met sereh
- Bebek Mekuah Manis Lalah - Eend in een zoet-pittige saus
- Ayam Kecap 2 - kip in ketjapsaus
- Bihun Goreng Udang - mihoen met garnalen
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Sambal Selderij
- Acar Kuning Cabai - pittige acar/atjar met komkommer
- Semur Daging Pedas - pittige smoor van rundvlees uit Kalimantan
- Sayur tumis
Petjel ayam


Petjel ayam
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 witte ui
4 teentjes knoflook
4 kemiries
1 theel trassie
1 theel zout
3/4 tl kentjoer
2 eetl kokosmelk
limoensap
citroenbasilicum blaadjes (kemangi)
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip gaar boven een houtskoolvuurtje. Snijd vervolgens het vlees in lange reepjes en leg deze op een schaal. Rooster de kemirienoten en wrijf deze fijn. Snijd de ui en de knoflook zeer fijn. Meng dit met de overige ingrediënten (behalve de kemangi) en verwarm dit tot een saus. Giet de saus over het vlees en garneer met kemangiblaadjes.
Bahan-bahan:
Ingredienten:
1 kip
1 witte ui
4 teentjes knoflook
4 kemiries
1 theel trassie
1 theel zout
3/4 tl kentjoer
2 eetl kokosmelk
limoensap
citroenbasilicum blaadjes (kemangi)
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kip gaar boven een houtskoolvuurtje. Snijd vervolgens het vlees in lange reepjes en leg deze op een schaal. Rooster de kemirienoten en wrijf deze fijn. Snijd de ui en de knoflook zeer fijn. Meng dit met de overige ingrediënten (behalve de kemangi) en verwarm dit tot een saus. Giet de saus over het vlees en garneer met kemangiblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.