zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Phà d thai - roerbak van eiernoedels
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip
- Poh taek - vissoep met basilicum
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
Kaeng Hanglay - curry van rundvlees


Kaeng Hanglay
curry van rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
4 eetl vissaus
4 eetl asamwater
Haluskan:
bumbu:
3 serai/sereh/citroengras
3 eetl palmsuiker
2 eetl tao jiao (gele bonen saus)
7 teentjes knoflook
7 prik ki nu haeng (gedroogde chili pepers)
2 sjalotjes
5 cm jahe
1 eetl terasi/trasi
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl jinten, geroosterd
1/2 cm kunyit
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een pan de kokosmelk samn met het vlees en kook dit op laag vuur afgesloten voor 30 minuten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit toe aan het vlees samen met de vissaus en het asamwater en meng goed. Kook het vervolgens afgesloten verder voor 10 minuten. Serveer.
curry van rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
4 eetl vissaus
4 eetl asamwater
Haluskan:
bumbu:
3 serai/sereh/citroengras
3 eetl palmsuiker
2 eetl tao jiao (gele bonen saus)
7 teentjes knoflook
7 prik ki nu haeng (gedroogde chili pepers)
2 sjalotjes
5 cm jahe
1 eetl terasi/trasi
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl jinten, geroosterd
1/2 cm kunyit
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een pan de kokosmelk samn met het vlees en kook dit op laag vuur afgesloten voor 30 minuten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit toe aan het vlees samen met de vissaus en het asamwater en meng goed. Kook het vervolgens afgesloten verder voor 10 minuten. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.