Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Kaeng Hanglay - curry van rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kaeng Hanglay
curry van rundvlees

Ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
4 eetl vissaus
4 eetl asamwater

Haluskan:
bumbu:
3 serai/sereh/citroengras
3 eetl palmsuiker
2 eetl tao jiao (gele bonen saus)
7 teentjes knoflook
7 prik ki nu haeng (gedroogde chili pepers)
2 sjalotjes
5 cm jahe
1 eetl terasi/trasi
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl jinten, geroosterd
1/2 cm kunyit

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een pan de kokosmelk samn met het vlees en kook dit op laag vuur afgesloten voor 30 minuten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit toe aan het vlees samen met de vissaus en het asamwater en meng goed. Kook het vervolgens afgesloten verder voor 10 minuten. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275804