Kaeng Hanglay
curry van rundvlees
Ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml kokosmelk
4 eetl vissaus
4 eetl asamwater
Haluskan:
bumbu:
3 serai/sereh/citroengras
3 eetl palmsuiker
2 eetl tao jiao (gele bonen saus)
7 teentjes knoflook
7 prik ki nu haeng (gedroogde chili pepers)
2 sjalotjes
5 cm jahe
1 eetl terasi/trasi
1 eetl ketumbar, geroosterd
1 eetl jinten, geroosterd
1/2 cm kunyit
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een pan de kokosmelk samn met het vlees en kook dit op laag vuur afgesloten voor 30 minuten.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit toe aan het vlees samen met de vissaus en het asamwater en meng goed. Kook het vervolgens afgesloten verder voor 10 minuten. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Malakka - rundvlees met pinda's
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Dadar boemboe - pittige omelet
- Dwaeji Bulgogi - pittig gemarineerd gebakken varkensvlees
- Udang bumbu bali - pittig gebakken garnalen uit Bali
- Tumis Sawi Kembang Tahu - gebakken groente met tahu
- Sayur Daun Singkong - Sajoer van cassaveblad
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Khow Paad Sapparod 3
- Ayam Setan - duivelse kip
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!