zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Ayam Goreng Mentega - gebakken kip in een boter-kecap saus


Ayam Goreng Mentega
gebakken kip in een boter-kecap saus
Bahan-bahan:
ingredi|enten:
600 gr kippendijen
4 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca bloem
1/2 theel zout
olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
2 eetl boter
1/2 ui
5 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
3 eetl kecap manis
1 eetl worcester saus
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Kneus de knoflook en voor de saus hak de knoflook fijn. Snijd de ui in dunne plakjes.
Meng het vlees met de knoflook, het zout en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Meng de bloem, de tapoca en het zout en meng de kip hierdoor.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het zout de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de kecap en de worcester saus toevoegen en meng goed. Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar. Serveer.
gebakken kip in een boter-kecap saus
Bahan-bahan:
ingredi|enten:
600 gr kippendijen
4 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca bloem
1/2 theel zout
olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
2 eetl boter
1/2 ui
5 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
3 eetl kecap manis
1 eetl worcester saus
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Kneus de knoflook en voor de saus hak de knoflook fijn. Snijd de ui in dunne plakjes.
Meng het vlees met de knoflook, het zout en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Meng de bloem, de tapoca en het zout en meng de kip hierdoor.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het zout de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de kecap en de worcester saus toevoegen en meng goed. Voeg dan de kip toe en meng alles goed door elkaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.