zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Paag Tom Gathi - in kokosmelk gekookte groente
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Phà d thai - roerbak van eiernoedels
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Kimchi Kongnamul Guk - tauge soep met kimchi
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip
- Poh taek - vissoep met basilicum
- Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen
Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip


Pepes ayam merah
pittig gekruide gestoomde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl asemwater
3 rode lomboks
3 rode tomaten
8 rode rawits
1 ei
2 theel zout
50 ml santen asli
8 salam blaadjes
bananenblad
biteng
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
1 cm kunyit
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels.
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in schuine reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de santen toe en breng aan de kook. Voeg dit bij de kip en meng het meng de lomboks, de tomaten, de rawits en het losgeklopte ei.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salemblad. Schep daarop wat van het kipmengsel en vouw het dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng. Herhaal dit 8 maal.
Stoom de pakketjes langzaam gaar in 50 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.