banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pepes ayam merah
pittig gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl asemwater
3 rode lomboks
3 rode tomaten
8 rode rawits
1 ei
2 theel zout
50 ml santen asli
8 salam blaadjes
bananenblad
biteng
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
1 cm kunyit
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels.
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in schuine reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de santen toe en breng aan de kook. Voeg dit bij de kip en meng het meng de lomboks, de tomaten, de rawits en het losgeklopte ei.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salemblad. Schep daarop wat van het kipmengsel en vouw het dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng. Herhaal dit 8 maal.
Stoom de pakketjes langzaam gaar in 50 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 77 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39956811