Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Pepes ayam merah
pittig gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl asemwater
3 rode lomboks
3 rode tomaten
8 rode rawits
1 ei
2 theel zout
50 ml santen asli
8 salam blaadjes
bananenblad
biteng
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
1 cm kunyit
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels.
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in schuine reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de santen toe en breng aan de kook. Voeg dit bij de kip en meng het meng de lomboks, de tomaten, de rawits en het losgeklopte ei.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salemblad. Schep daarop wat van het kipmengsel en vouw het dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng. Herhaal dit 8 maal.
Stoom de pakketjes langzaam gaar in 50 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 94 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916651