1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 27 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Pepes ayam merah
pittig gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
1 eetl asemwater
3 rode lomboks
3 rode tomaten
8 rode rawits
1 ei
2 theel zout
50 ml santen asli
8 salam blaadjes
bananenblad
biteng
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
1 cm kunyit
1 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh stengels.
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en marineer dit met het asemwater voor tenminste 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten fijn. Ontpit de lomboks en snijd deze in schuine reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en de santen toe en breng aan de kook. Voeg dit bij de kip en meng het meng de lomboks, de tomaten, de rawits en het losgeklopte ei.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop een salemblad. Schep daarop wat van het kipmengsel en vouw het dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng. Herhaal dit 8 maal.
Stoom de pakketjes langzaam gaar in 50 minuten.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35980423