Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Sambal Bajak

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal Bajak
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 sjalotten
3 teentjes knoflook
8 rode lomboks
13 rawits
7 kemirinoten
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
4 cm laos, gekneusd
1 theel asem
1 eetl. water
50 ml olie (kokos)
3 salam blad
3 jeruk purut blad
zout naar smaak

Cara mambuat:
Bereiding:
Meng de asem door het water. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, de sjalotten, de suiker en de kemeries fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de laos, het asemwater, de jerut purut, de salam en het zout toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 323 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108077