Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 sjalotten
3 teentjes knoflook
8 rode lomboks
13 rawits
7 kemirinoten
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
4 cm laos, gekneusd
1 theel asem
1 eetl. water
50 ml olie (kokos)
3 salam blad
3 jeruk purut blad
zout naar smaak
Cara mambuat:
Bereiding:
Meng de asem door het water. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, de sjalotten, de suiker en de kemeries fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de laos, het asemwater, de jerut purut, de salam en het zout toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
ingrediënten:
8 sjalotten
3 teentjes knoflook
8 rode lomboks
13 rawits
7 kemirinoten
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
4 cm laos, gekneusd
1 theel asem
1 eetl. water
50 ml olie (kokos)
3 salam blad
3 jeruk purut blad
zout naar smaak
Cara mambuat:
Bereiding:
Meng de asem door het water. Wrijf of maal de knoflook, de rawits, de lomboks, de sjalotten, de suiker en de kemeries fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de laos, het asemwater, de jerut purut, de salam en het zout toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.