Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Bangkok - sambal met honing

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Bangkok
sambal met honing

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
15 rode rawits
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 tomaten
4 eetl honing / palmsuiker
1 eetl asemwater
1 theelepel maïzena/tapioca
1/2 theel zout
1 eetl olie
water

Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tomaten met de lomboks en de rawit. Schep het daarna uit en pan en ontvel de tomaten. Wrijf of maal de tomaten, de rawits, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de asamwater en de honing toe en sudder het geheel gaar. Los de maizena op en meng het door het geheel en bak het totdat de sambal gebonden is.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902394