zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Sambal Bangkok - sambal met honing


Sambal Bangkok
sambal met honing
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
15 rode rawits
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 tomaten
4 eetl honing / palmsuiker
1 eetl asemwater
1 theelepel maïzena/tapioca
1/2 theel zout
1 eetl olie
water
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tomaten met de lomboks en de rawit. Schep het daarna uit en pan en ontvel de tomaten. Wrijf of maal de tomaten, de rawits, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de asamwater en de honing toe en sudder het geheel gaar. Los de maizena op en meng het door het geheel en bak het totdat de sambal gebonden is.
sambal met honing
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
15 rode rawits
5 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 tomaten
4 eetl honing / palmsuiker
1 eetl asemwater
1 theelepel maïzena/tapioca
1/2 theel zout
1 eetl olie
water
Cara membuat:
Bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de tomaten met de lomboks en de rawit. Schep het daarna uit en pan en ontvel de tomaten. Wrijf of maal de tomaten, de rawits, de lomboks en de knoflook fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de pasta voor 3 minuten. Voeg dan het zout, de asamwater en de honing toe en sudder het geheel gaar. Los de maizena op en meng het door het geheel en bak het totdat de sambal gebonden is.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.