logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ares
bananenboomstam in kokosmelksaus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bananenboomstam (ares)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 kemiri noten
3 theel trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
10 rode rawits
5 cm gember
4 cm kunyit
4 cm laos
3 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ares fijn en meng hierdoor het zout en kneed dit om het vocht eruit te drukken. Spoel daarna de ares goed en druk het vocht eruit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg daarna de ares toe en bak dit 3 minuten. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes 30 minuten laten koken totdat de ares gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 39 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176637