Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Ares - bananenboomstam in kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ares
bananenboomstam in kokosmelksaus
          
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bananenboomstam (ares)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
10 kemiri noten
3 theel trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
10 rode rawits
5 cm gember
4 cm kunyit
4 cm laos
3 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ares fijn en meng hierdoor het zout en kneed dit om het vocht eruit te drukken. Spoel daarna de ares goed en druk het vocht eruit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg daarna de ares toe en bak dit 3 minuten. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes 30 minuten laten koken totdat de ares gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 184 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248443