Ares
bananenboomstam in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bananenboomstam (ares)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
10 kemiri noten
3 theel trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
10 rode rawits
5 cm gember
4 cm kunyit
4 cm laos
3 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ares fijn en meng hierdoor het zout en kneed dit om het vocht eruit te drukken. Spoel daarna de ares goed en druk het vocht eruit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg daarna de ares toe en bak dit 3 minuten. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes 30 minuten laten koken totdat de ares gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pantolo duku tedong - Gestoofde runderhaas
- Soun goreng ayam Jamur - gebakken soun met kip en shiitake
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Daging Pedas - Pittig rundvlees
- Daging Campur Pedis - pittig rundvlees met bamboe en mais
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Daging Belacan - pittige vleessoep
- Gulai Singkong - cassave in een pittige kokosbouillon
- Pesan be pasih - Gegrilde vis in bananenblad
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een kecapsaus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...