Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Japchae 잡채
roerbak van vlees, groenten en mie

Ingrediënten:
170 gr dangmyeon / aardappelzetmeel mie / glass noodles
1 kleine wortel
1 ui
2 lente-ui
125 gr rundvlees (rib-eye/entrecote)
5 shiitake paddenstoelen, geweekt
175 gr spinazie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
water
olie

saus:
2 eetl soya saus / kecap
2 1/2 eetl palmsuiker
2 eetl sesam olie
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theel sesam zaad, geroosterd

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorlekaar en roer totdat de palmsuiker is opgelost.
Snijd de wortel julienne en de ui in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes evenlang als de wortel. Snijd het vlees en de shiitake in dunne plakjes. Meng het vlees met 1 eetl van de saus en hethaal dit met de shiitake.
Verhit in een pan het water en blancheer de spinazie en laat het daarna afkoelen in koud water. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en snijd het daarna in stukken. Bestrooi de spinazie daarna met het de helft van het zout en de peper en meng goed.
Verhit in een pan het water en kook de mie vrijwel gaar (6 minuten) Spoel daarna af onder koud water en snijd het daanra in stukken. Meng 2 eetl van de saus door de mie.
Verhit in een pan wat olie en bak de mie al roerend voor 4 minuten en schep het daarna in een kom.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui glazig en bestoori het met het zout en de peper. Voeg dan de lente-ui toe en bak kort en voeg het toe aan de mie. Roerbak de wortel voor 1 minuut totdat deze zacht wordt en voeg het toe aan de mie.
Verhit in een pan de olie en roerbak het vlees en de shiitake voor 3 minuten en totdat deze gaar zijn geworden. Voeg het daarna toe aan de mie.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261747