banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Japchae 잡채
roerbak van vlees, groenten en mie

Ingrediënten:
170 gr dangmyeon / aardappelzetmeel mie / glass noodles
1 kleine wortel
1 ui
2 lente-ui
125 gr rundvlees (rib-eye/entrecote)
5 shiitake paddenstoelen, geweekt
175 gr spinazie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
water
olie

saus:
2 eetl soya saus / kecap
2 1/2 eetl palmsuiker
2 eetl sesam olie
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theel sesam zaad, geroosterd

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorlekaar en roer totdat de palmsuiker is opgelost.
Snijd de wortel julienne en de ui in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes evenlang als de wortel. Snijd het vlees en de shiitake in dunne plakjes. Meng het vlees met 1 eetl van de saus en hethaal dit met de shiitake.
Verhit in een pan het water en blancheer de spinazie en laat het daarna afkoelen in koud water. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en snijd het daarna in stukken. Bestrooi de spinazie daarna met het de helft van het zout en de peper en meng goed.
Verhit in een pan het water en kook de mie vrijwel gaar (6 minuten) Spoel daarna af onder koud water en snijd het daanra in stukken. Meng 2 eetl van de saus door de mie.
Verhit in een pan wat olie en bak de mie al roerend voor 4 minuten en schep het daarna in een kom.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui glazig en bestoori het met het zout en de peper. Voeg dan de lente-ui toe en bak kort en voeg het toe aan de mie. Roerbak de wortel voor 1 minuut totdat deze zacht wordt en voeg het toe aan de mie.
Verhit in een pan de olie en roerbak het vlees en de shiitake voor 3 minuten en totdat deze gaar zijn geworden. Voeg het daarna toe aan de mie.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39983122