Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Japchae 잡채 - roerbak van vlees, groenten en mie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Japchae 잡채
roerbak van vlees, groenten en mie

Ingrediënten:
170 gr dangmyeon / aardappelzetmeel mie / glass noodles
1 kleine wortel
1 ui
2 lente-ui
125 gr rundvlees (rib-eye/entrecote)
5 shiitake paddenstoelen, geweekt
175 gr spinazie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
water
olie

saus:
2 eetl soya saus / kecap
2 1/2 eetl palmsuiker
2 eetl sesam olie
3 teentjes knoflook, gehakt
2 theel sesam zaad, geroosterd

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorlekaar en roer totdat de palmsuiker is opgelost.
Snijd de wortel julienne en de ui in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes evenlang als de wortel. Snijd het vlees en de shiitake in dunne plakjes. Meng het vlees met 1 eetl van de saus en hethaal dit met de shiitake.
Verhit in een pan het water en blancheer de spinazie en laat het daarna afkoelen in koud water. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en snijd het daarna in stukken. Bestrooi de spinazie daarna met het de helft van het zout en de peper en meng goed.
Verhit in een pan het water en kook de mie vrijwel gaar (6 minuten) Spoel daarna af onder koud water en snijd het daanra in stukken. Meng 2 eetl van de saus door de mie.
Verhit in een pan wat olie en bak de mie al roerend voor 4 minuten en schep het daarna in een kom.
Verhit in een pan wat olie en fruit de ui glazig en bestoori het met het zout en de peper. Voeg dan de lente-ui toe en bak kort en voeg het toe aan de mie. Roerbak de wortel voor 1 minuut totdat deze zacht wordt en voeg het toe aan de mie.
Verhit in een pan de olie en roerbak het vlees en de shiitake voor 3 minuten en totdat deze gaar zijn geworden. Voeg het daarna toe aan de mie.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182075