Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Japchae - gebakken mie met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Japchae
gebakken mie met groenten

ingrediënten:
5 gedroogde shiitake paddenstoelen
125 gr champignons
1 wortel
7 bosuitjes
2 sjalotjes
150 gr rundvlees
50 gr dangmeyon mie
4 eetl sojasaus
3 eetl sesam olie
125 gr spinazie
3 teentjes knoflook
3 1/2 eetl suiker
1 theel peper
1 eetl sesam zaad, geroosterd
1 eetl olie
water
 
bereiding:
week de shiitake in water voor tenminste 1 uur en snijd deze daarna in dunne plakjes. Snijd de champignons en de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de wortel julienne. snijd het vlees in dunne plakjes en de bosuitjes in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en kook de mie in 3 minuten gaar. Schep deze daarna uit de pan en snijd deze in kleinere stukken. Neng hierdoor 1 eetl sojasuas en 1 eetl sesam olie.
Blancheer in het water de spinazie voor 1 minuut en spoel deze daarna af onder koud water en laat het uitlekken. snijd de spinazie daarna in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de wortel, de sjalot, de champignons en de bosuitje voor 1 minuut en schep deze daarna bij de mie. Voeg dan het vlees en de shiitake toe en bak deze bruin. Voeg dan de knoflook, 1/2 eetl sojasaus en een 1/2 eetl suiker toe en bak dit voor 30 seconden. Voeg het dan toe aan de mie.
Meng in een kom 2 eetl sojasaus, 3 eetl suiker, 2 eetl sesam olie en de peper. Schep dit door de mie en besrtrooi de mie met het sesamzaad en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182005