Japchae
gebakken mie met groenten
ingrediënten:
5 gedroogde shiitake paddenstoelen
125 gr champignons
1 wortel
7 bosuitjes
2 sjalotjes
150 gr rundvlees
50 gr dangmeyon mie
4 eetl sojasaus
3 eetl sesam olie
125 gr spinazie
3 teentjes knoflook
3 1/2 eetl suiker
1 theel peper
1 eetl sesam zaad, geroosterd
1 eetl olie
water
bereiding:
week de shiitake in water voor tenminste 1 uur en snijd deze daarna in dunne plakjes. Snijd de champignons en de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de wortel julienne. snijd het vlees in dunne plakjes en de bosuitjes in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan het water en kook de mie in 3 minuten gaar. Schep deze daarna uit de pan en snijd deze in kleinere stukken. Neng hierdoor 1 eetl sojasuas en 1 eetl sesam olie.
Blancheer in het water de spinazie voor 1 minuut en spoel deze daarna af onder koud water en laat het uitlekken. snijd de spinazie daarna in stukken.
Verhit in een pan de olie en fruit de wortel, de sjalot, de champignons en de bosuitje voor 1 minuut en schep deze daarna bij de mie. Voeg dan het vlees en de shiitake toe en bak deze bruin. Voeg dan de knoflook, 1/2 eetl sojasaus en een 1/2 eetl suiker toe en bak dit voor 30 seconden. Voeg het dan toe aan de mie.
Meng in een kom 2 eetl sojasaus, 3 eetl suiker, 2 eetl sesam olie en de peper. Schep dit door de mie en besrtrooi de mie met het sesamzaad en serveer.