Angeun Lada
Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr rundvlees
250 gr runder hart
250 gr runder lever
200 gr bamboe scheuten
2 tomaten
1000 ml water
3 kecombrang
2 serehstengels
1 theel palmsuiker
1 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
5 rode lomboks
7 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
½ theel ketumbar
2 cm kencur
3 cm kunyit
2 cm jahe
4 kemirie noten
½ theel trasi
Cara membuat:
Bereiding;
Kook het hart en de lever gaar in het water en snijd al het vlees in stukjes. Snijd de kecombrang en de tomaten in stukjes, de bamboe in reepjes en kneus de sereh. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh en de kecombrang toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen en laat het zachtjes 1 uur sudderen. Dan de bamboe scheuten, de tomaten, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.