Pindang tulang
gestoofde gekruide ribbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gram rundvlees ribben
2000 ml water
2 sereh stengels, gekneusd
2 salam blad
1 tomaat
1 eetl kecap manis
2 eetl zout
2 theel palmsuiker
2 eetl asemwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit, geroosterd
3 cm jahe
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de ribben toe en kook deze gaar. Zeef de bouillon en bewaar 1500ml bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, samen met de sereh en de salem voor 3 minuten. Voeg dan de ribben, de bouillon, de tomaat, de kecap, de palmsuiker en het zout toe en kook alles zachtjes gaar. Meng het asemwater erdoor en serveer.