logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Yangbaechu Kimchi 양배추
kimchi van groene kool

Ingrediënten:
1 groen/savooie kool (1200 gr)
4 eetl zeezout
4 1/2 eetl gochugaru
3 eetl saeujeot/gezouten garnalen
3 lente-ui
1 eetl plamsuiker
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
water

Bereiding:
Hak de saeujeot en de knoflook fijn. Rasp de jae en snijd de lente-ui in stukjes. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kool daarna in stukjes (5x5cm).
Los het zout op in water en meng dit met de kool in een kom en laat dit 120 minuten intrekken. Spoel daarna af en laat de kool uitlekken.
Meng de gochugaru met de saeujeot, de palmsuiker, de knoflook, de jahe en 125 ml water.
Meng dit met de kool, de lente-ui en 225 ml water. Meng alles goed door elkaar. Schep het geheel in een afsluitbare container en druk het vast zodat de lucht uit de kool gaat. Bewaar het eerst voor een 1/2 dag op kamertemperatuur en dan pas in de koelkast.

Add comment

Submit

who is online

We have 190 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160617