Yangbaechu Kimchi 양배추
kimchi van groene kool
Ingrediënten:
1 groen/savooie kool (1200 gr)
4 eetl zeezout
4 1/2 eetl gochugaru
3 eetl saeujeot/gezouten garnalen
3 lente-ui
1 eetl plamsuiker
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
water
Bereiding:
Hak de saeujeot en de knoflook fijn. Rasp de jae en snijd de lente-ui in stukjes. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kool daarna in stukjes (5x5cm).
Los het zout op in water en meng dit met de kool in een kom en laat dit 120 minuten intrekken. Spoel daarna af en laat de kool uitlekken.
Meng de gochugaru met de saeujeot, de palmsuiker, de knoflook, de jahe en 125 ml water.
Meng dit met de kool, de lente-ui en 225 ml water. Meng alles goed door elkaar. Schep het geheel in een afsluitbare container en druk het vast zodat de lucht uit de kool gaat. Bewaar het eerst voor een 1/2 dag op kamertemperatuur en dan pas in de koelkast.
Zoeken
Laatst gelezen
- Mie Babah - Bami met vlees en paddenstoelen ragout
- Rundvlees met zwarte peper - 黑椒牛柳
- Pantunu duku tedong - Geroosterd vlees met sambal
- Daging Rujak
- Yum Nua - salade van gegrild rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Sayur reboeng
- Opor Ayam Yogyakarta - in kokosmelk gestoofde kip uit Yogyakarta
- Buddi - gekruide kleine visjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...