zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Pa Kimchi - kimchi van lente-ui
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Ayam Bumbu Kemangi - Gebakken kip in een frisse pittige saus
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Rabo'ruan - gekruid visvlees uit Kalimantan
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Daging Petis Cabai Rawit - geurend rundvlees met pepers
Yeolmu mulkimchi - zomer radijs kimchi


Yeolmu mulkimchi
zomer radijs kimchi
ingrediënten:
2000 gr zomer radijs (yeolmu)
125 gr zout
water
1 eetl bloem
225 ml water
1 eetl suiker
3 sjalotjes
3 cm gember
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 eetl rode peper vlokken
4 eetl vissaus
1750 ml
3 eetl zout
bereiding:
Schil de radijs en snijd deze in reepjes. Leg deze in een kom met water en spoel af. Leg de reepjes in een bak en brestrooi deze met de helft van het zout en laat het 30 minuten rusten. Schep dan de reepjes om en bestrooi deze met het overige zout en laat het wederom 30 minuten rusten. Spoel daarna af en laat het uitlekken.
Verhit een pan en voeg het water en de bloem toe en laat het zachtjes koken totdat het dik is geworden. Schep dan de suiker erdoor en laat het afkoelen.
Snijd de sjalotjes in dunne schijfjes, hak de knoflook, de gember en de lomboks fijn en meng dit alles, in een kom, door elkaar samen met de rode peper vlokken, de vissaus en de bloempap.
Meng vervolgens de radijs erdoor en schep alles in een bak / glazen pot. Meng het water met het zout en giet dit over het radijsmengsel. sluit af en laat dit 2 dagen staan voor gebruik.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.