gemengde groenten met pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kool
300 gr bayam/wilde spinazie
150 gr kousenband
150 gr tauge
4 sjalotjes
3 rode lomboks
10 jeruk purut blaadjes
8 cm kencur
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 theel peper
100 ml dikke kokosmelk (kental, van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool en de kousenband in stukjes. Stoom daarna de groenten (beet)gaar.
Snijd de sjalotjes, de lomboks en de jeruk purut in dunne plakjes. Wrijf of maal de kencur fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de lomboks, de jeruk purut, de kencur, de palmsuiker, het zout voor 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook.
Meng de groenten goed door elkaar en meng dan de saus erdoor.