Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 theel asem
2 eetl water
150 ml kippenbouillon (zie recept)
225 ml kokosmelk
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
8 teentjes knoflook
7 kemirienoten
2 citroenschillen, geraspt
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theell trassi
1 cm kencur
1 cm laos
1 eetl gula jawa
1 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Meng het water met de asem en 3/4 van de boemboe en wrijf hiermee het vlees in. Verhit in een wok/wadjan de bouillon samen met de rest van de boemboe en de kokosmelk en laat dit zachtjes indikken tot een dikke saus. Rijg het vlees aan stukjes en rooster dit boven een houtskoolvuurtjes gaar en bruin onder voortdurend besprenkelen met de saus.