banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Sateh babi 4
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sateh babi 4

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees

1 theel asem
2 eetl water
150 ml kippenbouillon (zie recept)
225 ml kokosmelk
satéstokjes

Haluskan:
boemboe:
8 teentjes knoflook
7 kemirienoten
2 citroenschillen, geraspt
1 eetl ketumbar
1/2 eetl jinten
2 cm kunyit (kurkuma)
1 theell trassi
1 cm kencur
1 cm laos
1 eetl gula jawa
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes. Meng het water met de asem en 3/4 van de boemboe en wrijf hiermee het vlees in. Verhit in een wok/wadjan de bouillon samen met de rest van de boemboe en de kokosmelk en laat dit zachtjes indikken tot een dikke saus. Rijg het vlees aan stukjes en rooster dit boven een houtskoolvuurtjes gaar en bruin onder voortdurend besprenkelen met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38858379