Saté van varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr varkensvlees (doorregen)
satéstokjes
2 eetl olie
bahan-bahan marinade:
ingrediënten:
5 teentjes knoflook
5 eetl. ketjap manis
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
10 rode sjalotten
2 eetl. olie
2 teentje knoflook,
4 rawits
25 g gebakken pinda's
1 theel, trasi bakar,
zout naar smaak
3 eetl. kecap manis
1 citroen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een sausje. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade. Laat dit minimaal 1 uur staan. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees bruin en gaar in 5 minuten. Snijd de sjalotten in dunnen plakjes. Wrijf of maal de overige ingrediënten voor de saus fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en frituur de sjalotten goudbruin. Meng de boemboe met de ketjap en het citroensap. Serveer de saté met de saus en bestrooi dit met de gebakken sjalotten.
ingrediënten:
350 gr varkensvlees (doorregen)
satéstokjes
2 eetl olie
bahan-bahan marinade:
ingrediënten:
5 teentjes knoflook
5 eetl. ketjap manis
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
10 rode sjalotten
2 eetl. olie
2 teentje knoflook,
4 rawits
25 g gebakken pinda's
1 theel, trasi bakar,
zout naar smaak
3 eetl. kecap manis
1 citroen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een sausje. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade. Laat dit minimaal 1 uur staan. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees bruin en gaar in 5 minuten. Snijd de sjalotten in dunnen plakjes. Wrijf of maal de overige ingrediënten voor de saus fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en frituur de sjalotten goudbruin. Meng de boemboe met de ketjap en het citroensap. Serveer de saté met de saus en bestrooi dit met de gebakken sjalotten.