Udang Paprika Kapri Manis
gebakken garnalen met paprika en peultjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
3 teentjes knoflook
1 ui
1 tomaat
1 rode paprika
100 gr peultjes
1 eetl oestersaus
1/2 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon, Snijd de knoflook en de ui in dunne plakjes. Snijd de parika in reepjes en de tomaat in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen.
Voeg dan de paprika en de peultjes toe en bak deze zacht. Dan de oestersaus, de kecap, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Daging Ati
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Masak habang samarinda 2
- Sate Aci (Sukabumi) - sate van tapioca met pindasaus
- Mentimun Asam Pedas - pittige komkommersalade met cashew noten
- Sambal Goreng Lidah - kruidige tong met aardappel in pittige saus
- Gulai pucuk ubi kacang padi - gestoofde gezouten vis met groenten
- Empal - droog krokant gebakken vlees
- Udang Berani Pedas - pittige garnalen met peteh bonen
- Kwee Obat - amandelkoekjes
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...