Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr garnalen
100 gr peteh-bonen
1 groene tomaat
1 eetl zout
2 cm gember (jahe/djahé)
10 eetl arachide-olie
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
5 sjalotten
20 groene lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de lomboks voor 10 minuten. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in plakjes. Verhit in de wok/wadjah de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tomaant en de peteh bonen toe en bak dit nog 5 minuten. Dan de garnalen toevoegen en nog 10 minuten bakken.
100 gr peteh-bonen
1 groene tomaat
1 eetl zout
2 cm gember (jahe/djahé)
10 eetl arachide-olie
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
5 sjalotten
20 groene lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de lomboks voor 10 minuten. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in plakjes. Verhit in de wok/wadjah de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de tomaant en de peteh bonen toe en bak dit nog 5 minuten. Dan de garnalen toevoegen en nog 10 minuten bakken.