banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Udang Pantung Kuning - kreeft in een kruidige gele saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Udang Pantung Kuning
kreeft in een kruidige gele saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr kreeft (4 kleine)
1500 ml water
2 serehstengels
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel rijst azijn
375 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 theel zout
1 salam blad
1 theel asem + 2 eetl water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 kemiri noten
4 rode rawits
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm jahe (gember)
1,5 theel ketumbar
1/2 theel trasi bakar

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de kreeften toe en kook deze voor 15 minuten. Schep de kreeften eruit en koel deze direct in koud water. Haal het vlees uit de kreeften. Giet de bouillon door een zeef en bewaar de bouillon.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam en het asemwater toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg dan de bouillon, de sereh, de jeruk purut en de rijstazijn toe en laat dit 5 minuten sudderen. Voeg dan de santen toe en laat dit 5 minuten sudderen. Dan het zout en het vlees toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39086323