kreeft in een kruidige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr kreeft (4 kleine)
1500 ml water
2 serehstengels
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel rijst azijn
375 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 theel zout
1 salam blad
1 theel asem + 2 eetl water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 kemiri noten
4 rode rawits
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm jahe (gember)
1,5 theel ketumbar
1/2 theel trasi bakar
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de kreeften toe en kook deze voor 15 minuten. Schep de kreeften eruit en koel deze direct in koud water. Haal het vlees uit de kreeften. Giet de bouillon door een zeef en bewaar de bouillon.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de salam en het asemwater toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg dan de bouillon, de sereh, de jeruk purut en de rijstazijn toe en laat dit 5 minuten sudderen. Voeg dan de santen toe en laat dit 5 minuten sudderen. Dan het zout en het vlees toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.