pittig gekruide geroosterde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tijgergarnalen
1 theel limoen, sap
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
1 asam kandis
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
1 1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en zet apart. Verwijder de nerven van de jeruk purut en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de laos en de asam kandit voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de peper en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook.
Meng dit met de garnalen en laat dit 1 uur marineren. Rooster de garnalen daarna boven een hutskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel de garnalen regelmatig met de saus.