zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur kerrie jawa
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Nasi Kuning - gele rijst
- Onde-onde
- Tainabu Nilalai-rundvleessoep met ribbetjes
- Sambal Lombok 2
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
- Balado Terong - aubergine met een groene chili saus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
Udang Panggang Padang - pittig gekruide geroosterde garnalen


Udang Panggang Padang
pittig gekruide geroosterde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tijgergarnalen
1 theel limoen, sap
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
1 asam kandis
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
1 1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en zet apart. Verwijder de nerven van de jeruk purut en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de laos en de asam kandit voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de peper en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook.
Meng dit met de garnalen en laat dit 1 uur marineren. Rooster de garnalen daarna boven een hutskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel de garnalen regelmatig met de saus.
pittig gekruide geroosterde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr tijgergarnalen
1 theel limoen, sap
1/2 theel zout
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
1 asam kandis
2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
150 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
4 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
1 1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf de garnalen in met het limoensap en het zout en zet apart. Verwijder de nerven van de jeruk purut en hak deze fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai, de laos en de asam kandit voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk, het zout, de peper en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook.
Meng dit met de garnalen en laat dit 1 uur marineren. Rooster de garnalen daarna boven een hutskoolvuurtje bruin en gaar en besprenkel de garnalen regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.